Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Пологівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області інформує !

Дата: 07.05.2019 15:55
Кількість переглядів: 697

Фото без опису Від платників Пологівського, Більмацького та Розівського районів надійшло понад 191 млн. грн. податків і зборів

Протягом  чотирьох місяців 2019 року до бюджетів усіх рівнів забезпечено збір 191,7 млн. грн. податків і зборів платниками Пологівського, Більмацького та Розівського районів.

Зокрема, як повідомила начальник Пологівського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Світлана Бруй, до державного бюджету надійшло 67,3 млн. грн., до місцевого бюджету – понад 124 млн. грн.

Серед джерел наповнення зведеного бюджету: податок на доходи фізичних осіб - 103,1 млн. грн., що на 3,48 млн. грн. перевищує показники за минулий рік, ЄСВ – 66,5 млн. грн., майже на 7,7 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року, транспортний податок – 220,3 тис.грн., близько на 16 тис.грн. більше ніж минулоріч, плата за користування надрами та екологічний податок – 4,2 млн. грн., на 1,3 млн. грн. перевищує показники минулого року, земельний податок та податок на нерухоме майно  - 21,9 млн. грн.

Пологівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області відмічає громадську свідомість платників податків  району. Адже сплачуючи податки, вони тим самим беруть участь у вирішені економічних і соціальних завдань.

 

За 4 місяці поточного року платники транспортного податку поповнили місцеві бюджети понад 220 тис. гривень

Власники автівок Пологівського, Більмацького та Розівського районів з початку року до місцевих бюджетів  сплатили 220,3 тис. грн транспортного податку, що на 16 тис.грн. більше ніж за січень-квітень 2018 року, про це повідомила начальник Пологівського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Світлана Бруй.

Нагадаємо, згідно з пп. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 Податкового кодексу платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи , в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до пп. 267.2.1 вищезазначеної статті є об’єктами оподаткування.

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації обєкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ.

Обчислення суми податку з об’єкта оподаткування - фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку, пп. 267.6.2 п. 267.6 ст. 267 ПКУ визначено, що податкове повідомлення – рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (роком).

Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно),  ставка якого складає 25 тисяч гривень на рік, сплачується за легкові автомобілі середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. У 2019 році – це 1 мільйон 564 тисячі 875 гривень (4173 грн. * 375).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь