Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

НКРЕКП майже утричі знизила тариф на передачу електричної енергії!

Дата: 03.09.2019 15:19
Кількість переглядів: 811

Фото без опису

З 1 вересня 2019 року тариф на передачу електричної енергії зменшено до 116,54 грн/Мвт год.

Відповідну постанову постанову (№1781) ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нагадаємо, що у зв’язку з запровадженням ринку електричної енергії з 1 липня 2019 року, згідно постанови НКРЕКП, тариф на передачу електричної енергії було встановлено на рівні 347,43 грн/Мвт·год.

Значне зростання (до 25%) вартості електричної енергії негативно вплинуло на фінансово-економічний стан підприємств водопостачання та міського електротранспорту. Залишало бажати кращого і становище ЖКГ в цілому. Рішення спричинило сповільнення економіки по всій країні.

Асоціація міст України неодноразово зверталася до центральних органів виконавчої влади щодо зменшення вартості електричної енергії в цілому. 26 липня АМУ направила лист до Прем’єр-міністра щодо вирішення проблем підприємств водопостачання та водовідведення, які виникли через запуск оптового ринку електроенергії.

5 серпня Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан взяв участь у пресконференції щодо проблем підприємств водопостачання через запуск оптового ринку електроенергії.

І ось, нарешті, ситуацію змінено. Тариф на послуги з передачі електричної енергії з 1 вересня 2019 року зменшено майже втричі: до 116,54 грн/Мвт год.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь