A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Триває новий етап реформи місцевого самоврядування

Дата: 23.10.2019 13:48
Кількість переглядів: 606

Фото без описуТриває новий етап реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, який передбачає закінчення об’єднання територіальних громад та укрупнення існуючих районів.
У грудні минулого року Управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі – Управління) були презентовані два варіанти моделей укрупнених районів, один із яких розроблений Мінрегіоном (тепер - Міністерство розвитку громад та територій України) спільно з експертами Центрального офісу реформ, а другий - Управлінням.
Моделі були направлені для обговорення та надання пропозицій на території. Протягом минулих місяців надавалися пропозиції, які були опрацьовані та враховані. Більшість пропозицій підтримують модель, розроблену Управлінням.
З урахуванням наданих пропозицій та на підставі Методичних рекомендацій щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, Управлінням напрацьовано 3 варіанти моделей укрупнених районів.
На сьогодні до Фейсбуку потрапив та обговорюється тільки один із 3 варіантів моделей укрупнених районів, який був презентований Управлінням у грудні 2018 року та направлений для надання пропозицій на території. Наразі цей варіант позиціонується як «остаточний», що не відповідає дійсності.
Вважаємо за необхідне поінформувати, що робота триває. Найближчим часом всі напрацьовані Управлінням варіанти моделей укрупнених районів будуть презентовані на обласній міжвідомчий робочій групі. За результатами роботи експертів робочої групи будуть сформовані узгоджені пропозиції щодо укрупнення районів області та направлені до Міністерства розвитку громад та територій України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь