Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Фонд гарантує оплату лікарняних у випадку звільнення під час хвороби

Дата: 10.08.2020 10:19
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

  Фонд соціального страхування України гарантує надання матеріального забезпечення у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності застрахованих осіб, якщо хвороба триває і після звільнення.

         У зв’язку із запровадженням карантину на території України, пов’язаного із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, все більше роботодавців вдаються до оптимізації виробництва, змін умов праці та скорочення чисельності працюючих.

         Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок хвороби або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, а також в разі ізоляції від COVID-19 виплачується ФССУ застрахованим особам, починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності, незалежно від звільнення, припинення підприємницької або іншої діяльності застрахованої особи в період втрати працездатності, у порядку та розмірах, встановлених законодавством.

         Оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності здійснюється за рахунок коштів роботодавця. Звільнення під час тимчасової непрацездатності не є підставою для відмови в оплаті лікарняного.

         Нагадаємо, що розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства). Сума виплат від Фонду за час ізоляції від COVID-19 складає 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, і 100% середнього доходу – для медичних працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь