Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

ПРОФІЛАКТИКА ВИРОБНИЧОГО ТРАВМАТИЗМУ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ТА ПРОВЕДЕННЯ ОСІННЬО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

Дата: 17.08.2020 13:43
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

Сільськогосподарські підприємства Більмацького району закінчили збирання врожаю ранніх зернових культур та  почали підготовку до осінньо-польових робіт.

З метою профілактики травматизму на виробництві, на період проведення осінньо-польових робіт Більмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (далі - Більмацьке відділення) нагадує роботодавцям про їх обов’язок, щодо створення

на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці» №2695- XII від 14.10.1992 (зі змінами), Правил з охорони праці у сільськогосподарському виробництві, затверджених Наказом Міністерства соціальної політики України від 29.08.2018 №1240, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 21.09.2018 за №1090/32542, Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників, затверджених Наказом Міністерства з надзвичайних ситуацій України №67 від 25.01.2012, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 14.02.2012 за №226/20539, а саме:

  • провести інструктажі з питань охорони праці залежно  від виду робіт, що виконуватимуться, та пожежної безпеки;
  • експлуатацію сільськогосподарських машин  здійснювати з урахуванням вимог експлуатаційної документації;
  • перевірити вузли та елементи сільгоспмашин, що рухаються, обертаються на наявність захисних кожухів, які забезпечують   безпеку працівників;
  • під час проїзду сільськогосподарської техніки дотримуватися безпечної дистанції;
  • не допускати  одночасне  обслуговування одним працівником двох або більше сівалок під час руху агрегату ;
  • забезпечити механізоване завантаження сівалок садильним матеріалом та добривами ;
  • проводити заміну, очищення і регулювання робочих органів навісних машин і знарядь, які підняті,  тільки спеціальними чистками в рукавицях, із зупиненим агрегатом та вимкнутим двигуном і вжити заходів , що запобігають їх самовільному опусканню;
  •  забезпечити працівників  відповідним спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту;
  • обладнати спеціальні місця  для короткочасного відпочинку та прийому їжі  працівників, що працюють в полі;
  • забезпечити працюючих засобами, необхідними для надання першої допомоги, які повинні бути легкодоступними і в наявності у всіх тих місцях, де цього вимагають умови праці.

 

         Більмацьке відділення Фонду нагадує, що виконання усіх вимог , норм і правил з охорони праці врятує не тільки працівника від травм, але й керівника від  проблем і можливого притягнення його до відповідальності. Травмування чи загибель працівника на робочому місці - це завжди біль і трагедія. Отож краще попередити  і застерегти від біди.

        Згідно з п.8 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337, у разі настання нещасного випадку, гострого професійного захворювання (отруєння), роботодавець зобов’язаний протягом двох годин повідомити з використанням засобів зв’язку, а саме: за телефонами: 

  •  (06147) 2-23-29, (06147) 2-23-07;
  • моб-050-2395959;

на електронну адресу:

та не пізніше наступного робочого дня надати на паперовому носії повідомлення за встановленою формою до  Більмацького відділення Фонду.

 

ПАМЯТАЙ, ЩО БЕЗПЕКА ПРАЦІ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!

 

 

 

Страховий експерт

 з охорони праці 

Л.О.Марюха

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь