A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок та дівчат на території Комиш-Зорянської ОТГ

Дата: 03.12.2020 17:36
Кількість переглядів: 563

Фото без опису

01 грудня 2020 року на базі Комиш-Зорянського будинку культури відбулася зустріч на якій  презентували результати аудиту безпеки громадських місць.

На захід були запрошені та присутні: селищний голова Ігор Гнатуша, заступник селищного голови Вікторія Левада, секретар селищної ради Тетяна Рибалка, начальник фінансового відділу виконавчого апарату Яна Дармобід, начальник відділу освіти виконавчого комітету Альона Бузало, секретар селищної ради VII скликання Катерина Муха, Яна Міщенко - лідерка групи самодопомоги населення села Білоцерківка, Євгенія Динник -  лідерка групи самодопомоги населення смт. Комиш-Зоря; Тетяна Черниш – заступник редактора ПП «Редакція газети «Рідний край» (представник місцевої ЗМІ), Юлія Боса та Марія Літвін – організаторки заходу. 

На відеозв’язку були присутні: Славінська Наталія – модераторка груп самодопомоги в Комиш-Зорянській ОТГ, Харченко Вікторія – учасниця проєкту та представники організаторів заходу.

Протягом осені 2020 року, понад 100 жінок та дівчат, що проживають у Комиш-Зорі, взяли участь в опитуванні з питань безпеки та сексуальних домагань у громадських місцях. Також більше 20 жінок та чоловіків взяли участь у фокус-групах та підготовчому інструктажі з проведення аудиту безпеки громадських місць. Під час інструктажу учасники та учасниці обрали потенційно небезпечні локації міста, сформували маршрути для огляду таких місць, ознайомилися з методологією аудиту безпеки та тренувалися в його проведенні.

За підтримки UN Women Ukraine та  МБФ Українська фундація громадського здоров’я, мешканці Комиш - Зорі провели у своєму місті аудит безпеки за методологією флагманської ініціативи ООН Жінки «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок та дівчат», спрямованої на запобігання сексуальному насильству та сексуальним домаганням щодо жінок та дівчат у громадських місцях. 

Дані опитування та результати аудиту безпеки були використані для проведення ситуативного аналізу щодо безпеки жінок та дівчат в громадських місцях у Комиш-Зорі. За результатами опитування 61% жінок на території громади, мають страх виходити на вулицю у темний час доби, а 2 % жінок відчувають дискомфорт від знаходження у публічних місцях і вдень. Найчастіше це спричинено страхом пережити сексуальне та фізичне насильство. Опитані жінки зазначили, що основними чинниками, які підвищують небезпеку є: недостатнє освітлення вулиць, чагарники та місця продажу алкоголю.

 Голова громади, Гнатуша Ігор Вікторович наголосив на необхідності якомога швидшої розробки проекту міської програми «Безпечне місто», що стане наступним кроком у запобіганні сексуальному насильству та сексуальним домаганням щодо жінок та дівчат у громадських місцях та створенні безпечного та інклюзивного простору у Комиш - Зорі. 

Використання методології Глобальної ініціативи «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок і дівчат» дає можливість долучитися до кращих практик світового рівня у впровадженні гендерно-чутливих програм та організації безпечного життєвого простору для жінок, чоловіків, хлопчиків та дівчат, які проживають в Комиш Зорі.

Проєкт реалізується в рамках Програми  ООН із відновлення та розбудови миру, який  реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь