A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

ДОБРЕ

Дата: 18.01.2021 13:06
Кількість переглядів: 456

Чергова перемога громади! Програма USAID DOBRE!

Фото без опису

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE – список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня. Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській області. Зважаючи на успіхи та прогрес цих громад, у червні 2020 року географію роботи програми розширили на три нові області – Запорізьку, Чернігівську та Чернівецьку.

Відбір нової четвертої когорти тривав до вересня.  Загалом під час відбору надійшло 96 заявок – зазначила Юлія Єсмуханова, в.о. керівника Програми USAID DOBRE. “Експерти передивилися всі заявки і рекомендували до другого туру 31 громаду. У другому етапі відбору громади проходили співбесіди та виконували завдання із залученням громадян. Після цього до співпраці було рекомендовано 25. Оскільки ми потрапили у передвиборчий період, то після виборів додатково говорили із сімома громадами, де змінилося керівництво, аби впевнитися у готовності до співпраці. За підсумками, серед нових партнерів ми маємо 10 міських, 7 селищних та 8 сільських громад по 10 – у Чернігівській та Чернівецькій областях”.

П’ять – Запорізька область:

- Веселівська селищна територіальна громада,

- Гуляйпільська міська територіальна громада,

- Комиш-Зорянська селищна територіальна громада,

- Пологівська міська територіальна громада, 

- Широківська сільська територіальна громада.

 

Комиш-Зорянська селищна громада Запорізької області була у числі перших, які об’єдналися у 2015 році, і, за словами голови громади Ігоря Гнатуші, не гаяли часу, а шукали можливості для розвитк:

 

“Ми спілкувалися з колегами з тих 7 областей, де вже працювала Програма DOBRE і по-хорошому заздрили їм. Півроку тому нашій області пощастило, і в нас оголосили конкурс. Ми негайно почали формувати заявку. Вибори показали, що у нашій громаді не вистачає комунікації з людьми, і ми у співпраці з Програмою DOBRE дуже чекаємо саме цього. Нещодавно ми відвідали перший захід Програми DOBRE і ваша команда, ті фахівці, які нас два дні нас навчали, надихнули на подальшу ефективну співпрацю. Ми знаємо, що роботи буде багато, але ми готові до цього”.

 

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр; SocialBoost; Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща; Національний Демократичний Інститут (NDI). Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Із червня 2020 Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь