A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

З сьогоднішнього дня, 25 січня, карантин в Україні повертається до попереднього формату

Дата: 25.01.2021 15:18
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

Замість зимового локдауну знову діють грудневі правила «помаранчевої» карантинної зони.

Такий формат карантину запроваджений щонайменше до кінця лютого.

Відтепер в Україні знову можуть працювати:

Непродовольчі магазини та ринки, торгові центри.

Кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування — окрім проміжку з 22:00 до 7:00 (у ці години можна видавати замовлення лише на виніс чи доставляти замовлення). Розрахункові операції мають припинятися о 22:00.

Додаткова вимога для роботи ресторанів і кафе, яка діяла раніше, — розміщення відвідувачів на відстані не менше, аніж 2 м між місцями для сидіння за сусідніми столиками. Також заборонено розміщувати понад 4 особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років).

Кінотеатри і театри, заклади культури — можуть працювати із заповненістю не більше ніж на 50% місць.

Спортзали та фітнес-зали — лише за умови, коли можна дотриматися обмеження на кількість відвідувачів в залі (з розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів). Якщо зали відкрито з дотриманням цієї вимоги, то відвідувачі мають заходити до закладу в масках (і пересуватися по ньому також).

Музеї, виставки, галереї — але за умови допуску не більше однієї людини на 10 кв. метрів площі.

Релігійні заходи: в приміщенні має бути на більше однієї особи на 5 кв. метрів; на відкритому повітрі - необхідно дотримуватися дистанції 1,5 метра між присутніми.

Заборонено:

Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більше ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.

Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій.

Діяльність закладів, які надають послуги розміщення (окрім готелів, санаторно-курортних закладів та закладів, що надають соціальні послуги).

Діяльність всіх розважальних закладів, дискотек тощо.

Масові заходи (сюди відносять концертні, спортивні, соціальні, релігійні, рекламні та інші заходи). Виняток — заходи за участю менше ніж 20 осіб та окремі заходи без глядачів (офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів; заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади).

Обмеження на перевезення пасажирів у громадському транспорті, якщо їхня кількість перевищує кількість місць для сидіння.

Перебувати без маски в громадському транспорті та громадських місцях, а на вулиці - без документів, що засвідчують особу.

Залишати місця ізоляції або обсервації.

Відвідувати установи соцзахисту, де перебувають літні люди, ветерани війни, особи з інвалідністю, психічними порушеннями тощо.

Бережіть себе і своїх близьких та будьте здорові!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь