A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Офіційна відповідь на «гарячі» дискусії в соціальній мережі.

Дата: 06.04.2021 16:29
Кількість переглядів: 513

Шановні жителі  Комиш-Зорянської  селищної територіальної громади!

Надаємо роз’яснення стосовно  піднятих питань в соціальній мережі, а саме:   роботи пункту невідкладної допомоги в селі Білоцерківка та стан доріг в населених пунктах громади.

По першому  питанню: на території громади функціонує мережа медичних закладів, яка складається з 3 амбулаторій ( селище Комиш-Зоря, село Благовіщенка, село Білоцерківка),   1 ФАП (село Ланцеве), і 2 ФП ( село Шевченківське, село Руденка) та ПНД (пункт невідкладної допомоги село Білоцерківка). Штатний розпис медичної галузі  нараховує  41 одиниці, в тому числі  сімейні лікарі -3, педіатр -1, середній медичний персонал -16.

 Найактуальніше питання-фунціонування  ПНД (пункт невідкладної допомоги село Білоцерківка), що визвало шквал обурень та хвилю протестів серед мешканців.

 Повідомляємо,  що відповідно до статті  3 Закону України №2168 –VIII «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» за рахунок місцевого бюджету можуть  оновлюватись матеріально-технічні бази, проводитись капітальні ремонти, реконструкції, підвищення оплати праці медичних працівників, крім основного фонду заробітної плати. Тобто  здійснювати  заробітну плату  ПНД з місцевого  бюджету  не можливо.

Щодо прикладу  функціонування подібного закладу на території Берестівської ТГ , було отримано роз’яснення від сільського голови Ігоря Олексійовича Жогло.

Питання щодо фінансування пункту невідкладної допомоги  на сьогодні вирішено, а саме: за рішенням Берестівської сільскої ради діяльність пункту  невідкладної допомоги буде фінансуватися лише до кінця 2021 року, і то, як виняток, в зв’язку  з незручним  географічним розташуванням громади з питання надання медичних послуг (20 км до найближчого  ФАПу с. Миколаївка, та відстань  50км до м.Бердянськ). Також  при прийняті рішення ними  було  враховано тимчасова  відсутність на теперішній час в центрі громади сімейного лікаря  (до виходу на роботу з декретної відпустки).

Не зважаючи на те, що фінансування ПНД на законному рівні громадою не можливо, керівництво громади разом з обласним депутатом Машинським  Олександром Миколайовичем намагаються знайти шляхи вирішення цього питання на місцевому та обласному рівнях. Наразі повторно підняте питання щодо можливого відкриття пункту постійного базування швидкої невідкладної допомоги на території Комиш-Зорянської громади за рахунок обласного бюджету.  Ініційована зустріч з директором Департаменту охорони здоров’я  Кулінічем Олексієм Валерійовичем з цього питання, яка відбудеться найближчим часом.

На сьогоднішній день пункт невідкладної допомоги с.Білоцерківка працює за таким графіком: понеділок-субота з 15.00год. до 21.00 год., неділя з 8.00год.  до 21.00год. обслуговування  здійснюють 4 фельдшери та 4 водія.

По другому питанню: стан комунальних доріг в населених пунктах громади.

Враховуючи незадовільний стан доріг з початку створення територіальної громади головним завданням було придбання спецтехніки для утримання доріг, а саме (грейдер, МАЗ, JCB і т.д). Наявність власної  спецтехніки в рази зменшує видатки на ремонт та утримання доріг. Для прикладу, на сьогодні вартість 1 км білого шосе(щебінь), коштує близько 2 млн.грн., а в громаді, загальна протяжність комунальних доріг велика. Таких коштів в місцевому бюджеті на утримання доріг громада не має. Тому керівництвом громади продовжувався пошук альтернативних шляхів  ремонту комунальних  доріг.  За результатами  довготривалих перемовин 01 лютого 2021 року Комиш-Зорянською селищною радою  був заключений МЕМОРАНДУМ про співпрацю з ПРАТ ”ММК ім. Ілліча, ПРАТ МКАЗОВСТАЛЬ щодо постачання шлакової продукції для потреб комунального господарства селищної ради. На сьогодні вже відвантажено  2,0 тис. тон, які використанні для ремонту доріг селища Комиш-Зоря. Але нажаль,  в зв’язку з погіршенням  ситуації щодо захворюваності на Covid-19  діяльність відділу соціальних проєктів    ПРАТ ”ММК ім. Ілліча”, тимчасово призупинена. Як тільки покращиться ситуація щодо захворюваності, планується й надалі проведення ремонтних  робіт, доріг комунальної власності, власними силами з використанням шлакової продукції в усіх населених пунктах громади.

Тож, шановні жителі, ми працюємо для вас і розраховуємо на конструктивну співпрацю і сподіваємось, що це буде відбуватися не лише на сторінках інтернету. Керівництво та виконавчий апарат громади завжди відкритий до діалогу та спільного вирішення нагальних питань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь