Якість харчування – важлива складова в освітньому процесі
21.05.2021 в Комиш-Зорянській громаді відбувся семінар щодо впровадження нових норм харчування в закладах освіти з керівниками закладів освіти та відповідальними за харчування працівниками за участі начальника відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Більмацького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Марини Ревкової.
Пані Марина довела до відома присутніх інформацію про суттєві зміни в нормах харчування, які затверджені постановою КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
З 1 вересня 2021 року нові норми харчування вступають в силу. Що нового? Впроваджуються сезонні меню і їх буде 4 – осіннє, зимове, весняне, літнє. Збільшено норми харчування по молочним продуктам, але в той же час зменшено по вживанню картоплі, хліба, солі, цукру. Взагалі виключено вживання меду, печива, кондитерських виробів та фруктових соків.
Нові норми харчування направлені на покращення здоров’я наших дітей та на популяризацію культури здорового харчування.
Пані Марина відповіла на всі питання, які цікавили учасників заходу і націлила всіх на плідну співпрацю заради здоров’я наших дітей.