A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

З 1 липня розпочалося інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників!

Дата: 10.08.2021 13:27
Кількість переглядів: 845

З 01.07.2021 стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених інформаційних заходів.

До кампанії залучені Державна служба України з питань праці, Державна податкова служба України, Національна поліція України, Державна служба України з безпеки на транспорті, Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державна міграційна служба та органи місцевого самоврядування.

Нагадуємо, що в рамках виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік проводиться національна інформаційно-роз’яснювальна кампанія про переваги задекларованої праці та ризики незадекларованої праці для працівників та роботодавців.

Такі явища як неформальна економіка й незадекларована праця не тільки обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вони сприяють створенню й існуванню недобросовісної конкуренції щодо тих суб’єктів господарювання, які в повному обсязі забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці та соціального забезпечення працівників.

Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників, сприяє ухиленню від сплати податків, зменшує надходження до державного й місцевих бюджетів. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті.

За останніми оприлюдненими даними на офіційному сайті Державної служби статистики України кількість неформально зайнятого населення становить 3237,8 тисяч осіб (21 % від загальної кількості зайнятого населення, тобто кожен п’ятий), з яких зайнятість у неформальному секторі економіки становила 56 % від загальної кількості осіб, які зайняті неформально, тобто 1813,9 тисяч осіб.

З метою запобігання використанню незадекларованої праці прохаємо суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які використовують найману працю,  здійснити оформлення своїх працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь