A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

19 серпня — Всесвітній день гуманітарної допомоги

Дата: 17.08.2021 14:19
Кількість переглядів: 715

  Фото без опису19 серпня 2021 року весь світ відзначає День гуманітарної допомоги, заснований Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я та іншими міжнародними організаціями, які привертають увагу до ролі гуманітарних працівників і згадують тих з них, хто загинув або отримав травми під час виконання своїх життєво важливих обов’язків.

Цей день — це щорічне нагадування суспільству про необхідність дій, покликаних полегшити чиїсь страждання. Гуманність, неупередженість та незалежність –  це ті  привілеї, якими керуються усі члени як гуманітарних організацій, так і українці — добровольці-волонтери, які пішли шляхом гуманітарної місії.  

Саме сьогодні вшановують вкрай важливу і небезпечну роботу гуманітарних працівників з усього світу. Особливо шануємо відважних жінок і чоловіків, добровольців, які стали спільнотою і самовіддано надають гуманітарну допомогу українцям – тим людям, які найбільше її потребують, які сьогодні є найбільш вразливими і чий світ руйнується військовими діями бойовиків та російських військ на сході України.

Упродовж шести років військовослужбовці Збройних Сил України разом із волонтерами продовжують надавати гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів так званої сірої зони на Донбасі.

Важко точно дізнатися щорічний обсяг наданої гуманітарної допомоги, тому що немає єдиної бази даних для цієї звітності. Крім того, жодна організація не зобов’язана оприлюднювати точну суму тієї допомоги, яку вони надають. Іноді це просто не можливо. Близько 78% міжнародної гуманітарної допомоги надходять через офіційні урядові організації, в кінцевому рахунку від платників податків. Решта від приватних і благодійних організацій, від благодійних фондів та від корпорацій.

Всесвітній день гуманітарної допомоги -це одна з нагод гідно оцінити ту важку працю, яку щоденно виконують працівники гуманітарних місій і волонтери на передній межі боротьби з різноманітними кризами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь