Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Перші кроки до розробки молодіжної програми Комиш-Зорянської громади

Дата: 30.08.2021 15:51
Кількість переглядів: 919

Молодіжні працівники Комиш-Зорянської громади, Ініціативна група "Промені змін" запрошують долучитися до створення молодіжної програми Комиш-Зорянської громади.

 

«Молодіжна програма - це важливий документ, який буде враховувати інтереси молоді та міститиме важливі напрямки підтримки молодіжного середовища нашої громади. Ми адвокатуємо створення Молодіжної програми Комиш-Зорянської громади з фінансуванням на 2022 рік, аби всі заплановані заходи було втілено» (Алла Кириленко, молодіжна працівниця Комиш-Зорянської громади).

 

14 серпня 2021 року у селі Благовіщенка було проведено Молодіжний пікнік, де разом з молоддю та іншими жителями громади напрацювано ідеї для молодіжної програми, зокрема передбачили напрямки:

- Активізація молоді у громадському житті (Створення молодіжної ради, молодіжних осередків по селах громади та їх навчання і підтримка молодіжних ініціатив)

- Залучення молоді до прийняття рішень (зокрема, навчання молодих людей писати проєкти на Бюджет участі)

- Творчий розвиток молоді (Створення умов для розвитку та підтримки творчої молоді. Організація зустрічей (неформальних) для виявлення напрямів творчості, ярмарка творчих ідей, створення комунікаційного майданчика для обміну досвідом, навчання, мотивацій та підтримки).

 

Долучайся до розробки молодіжної програми, ділися ідеями - впливай!

Заповнюй анкету та долучайся до молодіжного активу нашої громади: https://forms.gle/jTEADtGxSVQHoUi1A

Фото без опису

А що далі?

 

Після онлайн-опитування та фокус-груп з молоддю разом з фахівцями Комиш-Зорянської селищної ради буде упорядковано проект Молодіжної програми, проведено його публічне обговорення та доопрацювання, винесення проекту рішення про прийняття Програми на сесію.

 

Нагадаємо, що молодіжні працівники Комиш-Зорянської громади провели опитування потреб молоді та упорядкували молодіжний паспорт громади в рамках програми «Молодіжний працівник в ОТГ» (аналітичний звіт https://cutt.ly/cWdBC8T)

https://www.facebook.com/dobre.zp/posts/123302376578345, презентація https://cutt.ly/yWdB2d1

 

Молодіжні працівниці Алла Кириленко, Карина Гнатуша, Антоніна Луценко (с.Благовіщенка) упорядкували молодіжний паспорт громади, створили онлайн-мапу молодіжної інфраструктури https://cutt.ly/4nzwune та проаналізували стан молодіжної політики громади за індикаторами Дорожньої карти розвитку молодіжної політики.

 

Про діяльність молодіжних працівників громад-партнерок Програми DOBRE в Запорізькій області можна прочитати тут: https://www.facebook.com/dobre.zp/posts/157346483173934

 

***

Розробка Молодіжної програми Комиш-Зорянської громади відбувається в рамках Програми “Молодіжний працівників ОТГ” Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Менторський супровід молодіжних працівників здійснює ГО Агенція сталого розвитку “Хмарочос” в рамках проєкту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), регіональний партнер Програми DOBRE в Запорізькій області.

Фото без опису

#DobreДієваМолодь

#moloddobre

#youthworkerdobre

#DOBREЗміниДляГромад


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь