A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

29 вересня у Комиш-Зорянському будинку культури відбулась перша публічна консультація. Обговорювалось питання внесення зміни в Положення про громадський бюджет, а саме розподіл його за сферами. З винесених пропозицій було зафіксувати певну суму за на

Дата: 04.10.2021 17:38
Кількість переглядів: 316

В ході консультації була прийнята пропозиція  щодо створення окремого освітнього бюджету.

За напрямком освіти - школи - дійшли згоди, що подавачами проєктів на фінансування мають бути учні 7-11 класів. Голосувати за подані ідею можуть учні з 5 по 11 клас. Серед питань, які потребують доопрацювання, - формат голосування, навчання учнів писати проєкти, склад координаційної ради громадського бюджети в сфері освіти.

Щодо дитячих садків визначили, що подавачами проєктів можуть бути батьки дітей або вихователі після проведення батьківських зборів для обговорення пропозицій до подання проєкту. Голосувати можуть батьки окремо по кожному дитячому садку, обираючи серед поданих проєктів в межах закладу. Серед питань, які потребують доопрацювання, - визначення обсягу фінансування - пропорційно кількості дітей чи рівними частинами для всіх дошкільних закладів.

Проєкти мають бути спрямовані на покращення умов та якості навчання, розвитку дітей. Основна умова проєктів в сфері освіти - загальна доступність для всіх дітей.

Щодо сфери культури під час публічної консультації визначили, що голосувати за проєкти можуть за територіальною прив'язкою за місцем розташування закладів культури. Обиратися будуть проєкти серед поданих від кожного закладу культури.  

Публічна консультація ініційована органом місцевого самоврядування і має на меті зібрати пропозиції з певного питання. Може проводитися як в оффлайн, так і в онлайн форматі.

Захід відбувся в рамках інформаційної кампанії з просування інструментів участі проєкту “Голос громади у місцевому самоврядуванні” за підтримки Програми DOBRE.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь