Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Про результати проведення щорічного профілактичного заходу «Урок»

Дата: 21.10.2021 12:58
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту протягом вересня-жовтня   Службою у справах дітей й відділом освіти Комиш – Зорянської селищної ради був організований та проводився щорічний профілактичний захід «Урок».

Метою акції була перевірка умов утримання та виховання дітей у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності.

На території Комиш – Зорянській селищної ради 575 дітей шкільного віку від 6 до 18 років. До занять у заклади загальної середньої освіти Комиш – Зорянської селищної ради ради у 2021-2022 навчальному році приступили 574 учнів; інклюзивне навчання -12 дітей.

Не навчаються 1 дитина, з них:

  • з інших причин – 1 (9 років, вибула із закладу загальної середньої освіти);

Протягом вересня-жовтня місяця Службою у справах дітей  спільно з відділом освіти Комиш – Зорянської селищної ради здійснено відвідування 5 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується 5 дітей, 2 з яких дошкільного віку.

Під час перевірки було встановлено, що одна дитина шкільного віку  не приступила до навчання в зв’язку з невідвідуванням школи із лютого 2021 року, не переведена до 3 класу та на сьогоднішній день невідомо її місце проживання.  За результатами виїздів були складені відповідні акти . Також проблеми  сім`ї було розглянуто на двох засіданнях комісії з питань захисту прав дитини Комиш – Зорянської селищної ради ради, де було проведено профілактично-роз’яснювальну роботу з батьками щодо належного виконання своїх обов’язків. Відповідна інформація була направлення до Національної поліції України.

Ситуація в родині, яка опинилися в складних життєвих обставинах тримається на контролі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь