Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Про результати проведення щорічного профілактичного заходу «Урок»

Дата: 21.10.2021 12:58
Кількість переглядів: 414

Фото без опису

Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту протягом вересня-жовтня   Службою у справах дітей й відділом освіти Комиш – Зорянської селищної ради був організований та проводився щорічний профілактичний захід «Урок».

Метою акції була перевірка умов утримання та виховання дітей у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності.

На території Комиш – Зорянській селищної ради 575 дітей шкільного віку від 6 до 18 років. До занять у заклади загальної середньої освіти Комиш – Зорянської селищної ради ради у 2021-2022 навчальному році приступили 574 учнів; інклюзивне навчання -12 дітей.

Не навчаються 1 дитина, з них:

  • з інших причин – 1 (9 років, вибула із закладу загальної середньої освіти);

Протягом вересня-жовтня місяця Службою у справах дітей  спільно з відділом освіти Комиш – Зорянської селищної ради здійснено відвідування 5 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується 5 дітей, 2 з яких дошкільного віку.

Під час перевірки було встановлено, що одна дитина шкільного віку  не приступила до навчання в зв’язку з невідвідуванням школи із лютого 2021 року, не переведена до 3 класу та на сьогоднішній день невідомо її місце проживання.  За результатами виїздів були складені відповідні акти . Також проблеми  сім`ї було розглянуто на двох засіданнях комісії з питань захисту прав дитини Комиш – Зорянської селищної ради ради, де було проведено профілактично-роз’яснювальну роботу з батьками щодо належного виконання своїх обов’язків. Відповідна інформація була направлення до Національної поліції України.

Ситуація в родині, яка опинилися в складних життєвих обставинах тримається на контролі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь