A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Служба у справах дітей інформує, що з 03 листопада по 07 листопада 2021 року початок заїзду до ТОВ «Артек-Прикарпаття» , дітей які потребують особливої уваги.

Дата: 21.10.2021 16:14
Кількість переглядів: 475

ОГОЛОШЕННЯ

Служба у справах дітей інформує, що з 03 листопада по 07 листопада 2021 року початок заїзду  до ТОВ «Артек-Прикарпаття» , дітей які потребують особливої уваги.

Детальна інформація про  оздоровлення та відпочинок викладена на сайті громади.

За детальною інформацією, щодо оздоровлення дітей пільгових категорій необхідно звернутися до Служби у справах дітей, за адресою :смт Комиш – Зоря, вул. Вокзальна, 5. Тел. 0662625530 

Фото без опису

Вих №  79

від «18» жовтня  2021р.                                                      

 

Директора табору «Артек-Прикарпаття»

Штипук А. Р.

 

      ДОТ «Артек-Прикарпаття» інформує, що з 03 листопада по 7 листопада 2021 початок заїзду /зміни  на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, тривалість зміни – 21 день. До Закладу направляються діти віком від 7 до 18 років.

      ДОТ «Артек-Прикарпаття» знаходиться в м. Трускавець, серед основних його переваг – один із найбільших SPA-центрів площею 7000 м2, який складається з 18 басейнів, саун та джакузі, в тому числі басейн під відкритим небом з підігрівом води. На території санаторію знаходиться сучасний медичний центр (Ліцензія МОЗ України №510 від 02 червня 2016 року «Медична практика»).

    Згідно Наказу Міністерства соціальної політики України від 05.07.2021 року № 377 (Зареєстровано в Міністерствіюстиції України від 02 серпня 2021 р.за № 994/36616) відпочинок та оздоровлення  за бюджетні кошти Мінсоцполітики закуповуються послуги з оздоровлення та відпочинку шляхом придбання путівок до Закладів для оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи; дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дітей із багатодітних сімей; дітей із малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях; дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадського протесту; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення; рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї; дітей, взятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей - переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій; дітей - учасників дитячих творчих колективів і спортивних команд; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

     Розподілом та оформленням путівок займаються Обласні Департаменти соціального захисту населення.

     Просимо розповсюдити інформацію по структурним підрозділам та подати списки бажаючих в Обласні Департаменти соціального захисту населення.

     Додатково додаємо порядок прийому дітей до табору та внутрішній розпорядок.
І. Порядок прийому дітей до табору
1. 1.
Прийом дітей розпочинається з 8 години.
1.2. Табір приймає на оздоровлення та відпочинок дітей віком з 7 до 17 років включно. З урахуванням профілю діяльності та медико-психологічних показників здоров’я дитини засновником (власником) можуть встановлюватись окремі обмеження щодо приймання дітей до табору як за віком, так і за станом здоров’я.
1.3. Проїзд дітей здійснюється за рахунок коштів батьків (осіб, які їх заміняють) та
інших джерел, не заборонених законодавством.
1.4. ДОТ «Артек-Прикарпаття» приймає дітей у строки, зазначені в путівці.
1.5. До дитячого закладу діти можуть прибувати з батьками або іншими законними
представниками чи у складі груп з особами, які їх супроводжують.
1.6. Прибувши до табору, батьки (або особа, яка заміняє) повинні надати методисту
(старшому вожатому)  належним чином оформлену путівку та медичну довідку встановленого
зразка, затвердженого МОЗ.
Путівка до дитячого закладу - це документ, який засвідчує право дитини на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку, умови перебування в ньому і визначає перелік послуг з оздоровлення та відпочинку для однієї дитини в цьому таборі.
1.7. У разі встановлення, під час прийому дитини на відпочинок, факту видачі путівки не за призначенням (дитина направлена у ДОТ «Артек-Прикарпаття» без відповідного медичного
обстеження або з медичними протипоказаннями, з неналежним чином оформленою медичною довідкою, є молодшою або старшою від зазначеного віку) така дитина не приймається до дитячого оздоровчого табору «Артек-Прикарпаття» і відбуває до місця проживання з батьками чи особою, яка її супроводжує. Завідувачем табору або відповідальною особою за проведення заїзду на зміну(методистом, старшою вожатою)складається відповідний акт у двох примірниках. Один примірник такого акта залишається у завідувача ДОТ «Артек-Прикарпаття».
1.8. Діти, які направляються в ДОТ «Артек-Прикарпаття», повинні мати з собою:
- святковий одяг - сорочки (хлопцям – 2шт., дівчатам – біла блуза),
- кімнатне взуття (одна пара взуття для перебування в кімнаті, спортивне взуття),
- купальні та спортивні костюми,

- білизну ( не менше 3-х комплектів),
- головний убір (не менше 3-х),
- шкарпетки (не менше 4-х пар),
- предмети особистої гігієни (зубна щітка з футляром, паста, мило, гребінець, носові хустинки),
- теплий одяг (на випадок дощу, куртка).
1.9. Батьки дитини (особи, які їх замінюють) дають письмову згоду на проведення в
ДОТ «Артек-Прикарпаття» необхідних лікувальних процедур у разі захворювання дитини та згоду на внесення і використання за необхідності персональних даних дитини в базу даних ДОТ «Артек-Прикарпаття».
1.10. Діти, які перебувають у таборі повинні:
- дотримуватись правил внутрішнього розпорядку;
- підвищувати загальний культурний рівень, оволодівати знаннями, уміннями,практичними
навичками здорового способу життя;
- дотримуватися морально-етичних норм;
- бережливо ставитися до державної комунальної та приватної власності;
- брати посильну участь у суспільно-корисній праці.
1.11. Батьки дітей чи особи, які їх заміняють, мають право:
- ознайомитися з положенням дитячого табору, правилами перебування дитини,змістом освітніх, оздоровчих, медичних програм;
- брати участь в організації та проведенні заходів;
- захищати законні інтереси дітей у державних та судових органах.
1.12. Батьки дітей чи особи, які їх заміняють, зобов'язані:
- забезпечити дитину на час перебування у дитячому закладі необхідним одягом, взуттям, засобами гігієни;
- провести з дитиною превентивну роботу із запобігання шкідливим звичкам;
- забезпечити проходження дитиною медичного обстеження;
- подавати інформацію працівникам дитячого закладу, особам, які супроводжують дітей, про індивідуальні особливості дитини;
- відвідувати дитину в дитячому таборі у визначений день та час, забрати її у строк визначений у путівці;
- відшкодувати заподіяні дитячому закладу збитки внаслідок недисциплінованої поведінки дитини;
- у разі прийняття рішення педагогічною радою дитячого закладу про дострокове відправлення дитини до місця постійного проживання за порушення вимог внутрішнього розпорядку дитячого закладу та у разі неможливості батьків або інших законних представників забрати дитину з дитячого закладу відшкодувати витрати, понесені таким закладом, на супроводження дитини до місця постійного проживання.
1.13. Відрахування дитини з табору здійснюється за бажанням батьків чи осіб, які їх заміняють, за систематичне порушення правил внутрішнього розпорядку або на підставі медичного висновку про стан здоров’я дитини, що унеможливлює її перебування в таборі.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Директор табору «Артек-Прикарпаття»
______________ Штипук А. Р.

ПРАВИЛА ВНУТРІШНЬОГО РОЗПОРЯДКУ
ДЛЯ ДІТЕЙ, ЯКІ ВІДПОЧИВАЮТЬ
в ДОТ "Артек-Прикарпаття"


I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Правила внутрішнього розпорядку для дітей, які відпочивають у ДОТ "Артек-Прикарпаття", розроблені на підставі Законів України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", "Про охорону дитинства", "Про позашкільну освіту", Типового положення про дитячий оздоровчий заклад оздоровлення та відпочинку, Державних санітарних правил і норм,інших нормативно-правових актів з питань оздоровлення та відпочинку дітей.
1.2. Виконання Правил внутрішнього розпорядку обов'язкове для всіх дітей, які є відпочивальниками ДОТ "Артек-Прикарпаття ".
1.3. Усі питання, пов'язані з виконанням правил внутрішнього розпорядку дітьми, які відпочивають , вирішує адміністрація ОПК «Планета здоров’я» та адміністрація ДОТ «Артек-Прикарпаття», у межах даних їй прав.
1.4. Особисті цінні речі (мобільні телефони, ноутбуки, планшети, ролики, скейти, вироби з
дорогоцінного металу, музичні інструменти, та інші цінні особисті речі) не є необхідністю для відпочинку в ДОТ «Артек-Прикарпаття», тому адміністрація ОПК «Планета здоров’я», структурним підрозділом якої є ДОТ «Артек-Прикарпаття» та працівники табору відповідальності за їх втрату та псування не несуть.
Формування загонів здійснюється адміністрацією ДОТ за день до заїзду відповідно до вікових особливостей дітей і внутрішніх можливостей табору. Адміністрація НЕ формує загони з різновіковою категорією (більше двох років різниці між дітьми в загоні).
1.5. Адміністрація ДОТ має право в день заїзду переводити дітей із загону в загін без узгодження з ними або їх батьками.
1.6. Дитину, яка прибула в табір і виявила бажання бути зарахованою в інший загін, вже після його формування, адміністрація ДОТ за можливості направляє в бажаний загін у урахуванням вікових особливостей.
1.7. В день зарахування в табір усі діти мають бути ознайомлені з правилами внутрішнього розпорядку для дітей, які відпочивають в ДОТ «Артек-Прикарпаття», режимом дня, пройти інструктаж з профілактики травматизму і попередження нещасних випадків з дітьми і підлітками, дотримання ними санітарно-гігієнічних правил відповідно до затвердженої програми.

 

II. ОСНОВНІ ПРАВА І ОБОВ'ЯЗКИ ДІТЕЙ В ДОТ
2.1. Діти, які відпочивають в ДОТ, мають право:
- на отримання усього комплексу послуг, передбачених функціонуванням ДОТ «Артек-Прикарпаття» в період, зазначений в Путівці;
- на відношення до себе з боку працівників табору відповідно до існуючих психолого-педагогічних стандартів.

2.2. Діти, які відпочивають в ДОТ, зобов'язані:
- строго дотримуватись правил внутрішнього розпорядку, режиму дня в ДОТ «Артек-Прикарпаття»;
- дотримуватись правил техніки безпеки, профілактики травматизму і попередження нещасних випадків, санітарно-гігієнічних правил і інших інструктивних матеріалів ДОТ;
- здійснювати елементарну трудову діяльність, що включає прибирання свого спального місця,утримання в порядку особистих речей, дотримання норм особистої гігієни,підтримувати порядок на території;
- бережливо відноситись до майна табору;
- шанобливо ставитися до працівників ДОТ, інших дітей.
2.3. Дітям, які відпочивають в ДОТ, забороняється:
- покидати територію табору без супроводу дорослих;
- самовільно відвідувати басейн;
- привозити в табір і вживати тютюнові вироби, алкогольні напої, наркотичні речовини;
- привозити в табір будь-які піротехнічні засоби, ножі, рогатки і інші небезпечні предмети.

 

IІІ. ВІДВІДУВАННЯ ДІТЕЙ В ДОТ БАТЬКАМИ
3.1. Право відвідувати дитину в таборі мають тільки її батьки або особи, що їх замінюють. Інші особи можуть відвідувати дитину тільки за наявності в них нотаріально завіреного доручення від батьків або осіб, що їх замінюють, встановленого законодавством зразка.
3.2. Відвідування дітей особами в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння не допускається.
3.3. Відвідування дітей у таборі можливе в будь-який день з 15.00 до 19.00.
3.4. На час відвідування дитини в таборі її батьки або особи, що їх замінюють,переймають на себе повну відповідальність за збереження життя і здоров'я дитини.
3.5. Пересування батьків і інших сторонніх осіб по території табору, а тим більше
відвідування ними спальних корпусів, їдальні та інших приміщень категорично заборонене.

 

ІV. ДОСТРОКОВЕ ВІДРАХУВАННЯ ДІТЕЙ З ДОТ
4.1. Дитина, яка відпочиває в ДОТ, може бути достроково відрахована з табору за заявою батьків або осіб, що їх замінюють. При цьому повна або часткова вартість путівки не відшкодовується.
4.2. Дитину, яка відпочиває в ДОТ, адміністрація може достроково відрахувати з табору без відшкодування вартості путівки в наступних випадках:
- систематичне невиконання правил внутрішнього розпорядку, порушення режиму табору;

- агресивна поведінка, створення ситуацій, небезпечних для життя і здоров'я самої дитини і тих, хто її оточує;
- паління, вживання спиртних напоїв і наркотичних речовин;
- самовільний вихід за територію табору або самовільне відвідування басейну;
- крадіжка та інші протиправні дії;
- нанесення матеріального збитку майну табору, співробітникам, дітям (при цьому матеріальну відповідальність несуть батьки дитини або особи, що їх замінюють).

 

V. ЗАОХОЧЕННЯ ДІТЕЙ В ДОТ
5.1. За зразкову поведінку, активну участь у громадському житті ДОТ, високі особисті досягнення дитина може бути заохочена через:
- оголошення подяки;
- нагородження грамотою;
- нагородження цінним подарунком.
5.2. Інформація про заохочення доводиться до відома дитячого і педагогічного колективів
ДОТ «Артек-Прикарпаття».

З повагою,

Директор табору «Артек-Прикарпаття»                                                                            Штипук А. Р.

 

Контактний номер телефону для зворотнього зв’язку +380 93- 018- 38- 87


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь