A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

Ви володієте земельною ділянкою на праві приватної власності та маєте бажання віддати її в оренду?

Дата: 20.01.2022 15:38
Кількість переглядів: 286

Фото без описуОренда землі – це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, яка необхідна орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

Договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Договір оренди землі укладається лише у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально.

Відповідно до частини другої статті 14 Закону України «Про оренду землі», постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 р. № 220 затверджено Типовий договір оренди землі.

При заповненні форми Типового договору оренди землі потрібно виходити з того, що істотними умовами договору оренди земельної ділянки є:

  •  інформація про земельну ділянку – кадастровий номер, місце розташування, розмір;
  • дата укладення та строк дії договору оренди;
  • інформація про орендну плату – її розмір, індексацію, спосіб та умови розрахунків, строки, порядок внесення та перегляду, а також відповідальності за її несплату.

За згодою сторін у договорі можуть зазначатися інші умови.

Зверніть увагу! Якщо договір не містить хоча б одну із вище зазначених істотних умов, він вважається неукладеним.

Строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може перевищувати 50 років. Дата закінчення дії договору оренди обчислюється від дати його укладення. Право оренди земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації такого права.

При передачі в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може бути меншим як 7 років.

Договір оренди землі підлягає обов’язковій державній реєстрації. Факт укладення договору оренди землі необхідно зареєструвати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

За державною реєстрацією договору оренди землі необхідно звернутися до виконавчих органів сільських, селищних рад, через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) чи до нотаріуса. Це може зробити як орендар, так і орендодавець.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь