A A A K K K
для людей із порушенням зору
Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2022 09:04
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Вітаю з Міжнародним днем рідної мови і щиро бажаю всім серцем і душею завжди любити свою країну, пишатися рідною мовою і прославляти свою культуру. Нехай мова завжди залишається сильним і потужним інструментом не тільки спілкування, а й розвитку.

Свято рідної мови за рішенням ЮНЕСКО відзначають 21 лютого всі народи Землі. Рідне, материнське слово для кожного є оберегом. Воно таїть у собі надбання віків, пам'ять усього народу, оберігає й передає всі виміри духовних скарбів поколінь. 

         Мова – одна із найважливіших ознак нації. Саме вона підтримує національну самосвідомість, любов до рідної землі та повагу до себе. Українська мова увібрала в себе найкращі та найвеличніші здобутки нашого народу. Наша мова виборола своє право на існування. Із здобуттям Україною незалежності, одним із найважливіших завдань, що постало перед державою, було створити умови для розвитку і утвердження української мови як державної.

         Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас, як до нації. Від нас залежить, якими побачить українців світ. Зберігати і розвивати рідну мову – це будувати незалежну, справді вільну країну, виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною.

 

З повагою,

Селищний голова                     Ігор ГНАТУША


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь