Комиш-Зорянська селищна територіальна громада
Пологівського району Запорізької області

В Україні створили автошколи для людей з інвалідністю: де вони працюють

Дата: 11.03.2024 18:41
Кількість переглядів: 84

В Україні створили «Автошколи для людей з інвалідністю». 

Це флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени Зеленської, повідомляють на Урядовому порталі.

Нині в Україні працюють п’ять автошкіл для людей з інвалідністю – у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

«Учасники проєкту навчатимуться та складатимуть іспити в інклюзивних приміщеннях, матимуть доступну інфраструктуру та максимально безбар’єрний простір та адаптовані до потреб осіб з інвалідністю навчальні плани і програми. Навчання проходить у змішаних інклюзивних групах або індивідуально, а також буде можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі або індивідуального навчання», – кажуть ініціатори.

Загальна тривалість навчання – 11 тижнів. Із них 64 години – теоретичний курс, та 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість навчання: 6000 гривень

Аби долучитись до навчання, необхідно пройти шість навчальних етапів:
1. Отримати медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом. 

Пройти медогляд кандидатів у водії транспортних засобів у будь-якому закладі охорони здоров’я, який проводить огляд таких осіб, та отримати довідку за формою 083/о.

2. Обрати автошколу для теоретичної підготовки та подати документи. 

3. Пройти теоретичний курс навчання в автошколі. Прослухати курс лекцій та отримати свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки за встановленою формою.

4. Необхідно скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС. 

5. Пройти практичне навчання в автошколі, що здійснює підготовку людей з інвалідністю.

6. Скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Іспит складається в сервісному центрі МВС, на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення отримується в тому ж сервісному центрі МВС, де складається теоретичний іспит.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь